Dit zijn de voordelen als je een freelance tekstschrijver inhuurt.

freelance tekstschrijver gezocht

een freelance tekstschrijver is een zelfstandig ondernemer met een eigen BTW-nummmer die je kunt inhuren voor zowel korte als lange projecten. een freelancer huur je met name in omdat je een project hebt wat slechts tijdelijk loopt, waardoor het weinig zin heeft om hier vast personeel op te zetten.

Maar wist je dat je freelance tekstschrijvers ook in kunt zetten voor zaken die continu blijven doorlopen – denk aan bijvoorbeeld het bijhouden van een blog met nieuwe artikelen? Het inzetten van een freelancer heeft namelijk erg veel voordelen, ten opzichte van vast personeel. Hieronder vind je 6 enorme voordelen met betrekking tot het inhuren van een freelance tekstschrijver.

#1 Een freelance tekstschrijver kun je inzetten naar behoefte.

Het mooie van een freelance tekstschrijver of freelance vertaler is dat je deze geheel naar jouw behoefte kunt inzetten. Dus wanneer je een freelancer de ene week nodig hebt voor het schrijven of vertalen van dertig teksten en de andere week voor slechts tien teksten, dat maakt niet uit. Je spreekt namelijk gewoon af welk werk jij wilt dat er geleverd wordt.

#2 Geen administratieve rompslomp.

Wanneer je werkt met een freelancer, dan zal je dat veel minder administratieve rompslomp geven. Je hebt alles namelijk vooraf afgesproken met elkaar en het enige wat je hoeft te doen is het voldoen van de factuur. Als je iemand in vaste dienst hebt zul je allerlei verzekeringen moeten afsluiten voor deze werknemer, overuren bijhouden, vakantiedagen bijhouden, salarisadministratie bijhouden en zo zijn er nog veel meer zaken waarvoor jij dient te zorgen.

#3  Geen last van vakantiedagen.

Een vaste werknemer heeft recht op minimaal 20 tot 25 vrije dagen in een jaar – dat is exclusief alle feestdagen en buitengewoon verlof zoals een zwangerschap. Dat zijn dus minimaal 4 tot 5 weken per jaar dat je geen beroep op een werknemer kan doen, terwijl je hem wel moet doorbetalen – en tel daar dan ook nog even 8% vakantiegeld bij.

Hier heb je bij een freelance tekstschrijver geen last van. Natuurlijk gaat een freelancer wel met vakantie, maar dat kost jou natuurlijk niets. En in de tijd dat jouw vaste freelancer er tussen uit is kun je natuurlijk tijdelijk van de diensten van een andere freelancer gebruik maken.

#4 Bij ziekte hoef je niet door te betalen.

Een mens kan altijd ziek worden, ook jouw werknemers. Als werkgever heb je de plicht om jouw werknemer door te betalen bij ziekte. Nu is dat voor een paar dagen niet zo heel erg natuurlijk, maar wat nou als jouw werknemer langdurig niet in staat is om te werken? Hoe ga je dit dan oplossen?

Bij een freelancer heb je van ziekte geen last, aangezien dit bij de freelancer voor eigen rekening is. Natuurlijk is het heel vervelend als iemand ziek wordt en uiteraard hoop je dat de persoon snel weer de oude is, maar financieel zal je er in ieder geval niet onder lijden.

#5 Freelance tekstschrijvers geven 110%

Een freelance tekstschrijver of vertaler zal  – zeker als deze net begonnen is – zichzelf voor 110% inzetten om de klus op tijd en geheel naar wens af te leveren. Dat komt omdat een freelancers afhankelijk is van nieuwe opdrachten. En als een opdrachtgever meer dan tevreden is, dan zullen er vast en zeker vervolgopdrachten komen.

Nu zeg ik niet dat tekstschrijvers die in vaste dienst werken slecht werk leveren, zeker niet, maar voor een freelance tekstschrijver of freelance vertaler is het belangrijk om een goede reputatie op te bouwen, zodat er vervolgopdrachten komen.

#6 Freelancers zijn zeer flexibel.

Freelancers zijn gewend om met verschillende soorten opdrachtgevers te werken en krijgen daarbij de meest uiteenlopende opdrachten. Dit zorgt ervoor dat een freelance tekstschrijver zich erg flexibel kan opstellen, waardoor hij zich makkelijk kan aanpassen aan de opdrachtgever.

Freelance tekstschrijver of vertaler aangeboden.

Je hebt nu een aantal grote voordelen gezien die het inhuren van een freelance tekstschrijver met zich meebrengt. Als je na het lezen van deze punten denkt: “Ja, ik ga zoeken naar een freelance tekstschrijver”, dan zou je daarvoor eens verder kunnen kijken op ons platform. We hebben namelijke een groot aanbod van freelance tekstschrijvers, vertalers en copywriters en het staat je te alle tijden vrij om geheel vrijblijvend contact met hen op te nemen om te kijken of zij jou kunnen helpen.

april 3, 2017

Geschreven door: Remon

Remon is content manager en managing director bij Tekstopdracht.nl. Tekstopdracht.nl is het nummer 1 platform van Nederland, waar tekstschrijvers en opdrachtgevers samen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Facebook reacties