Tekstschrijver nodig? Let op de volgende punten om de beste te vinden.

Je hebt een tekstopdracht die je graag zou willen uitbesteden aan een professioneel tekstschrijver. Maar ja, hoe pak je dit aan? En waar vind je nou de meest geschikte tekstschrijver? Om je een klein beetje op weg te helpen, heb ik in het volgende artikel 5 punten samengesteld, die jou gaan helpen om de meest geschikte schrijver te vinden.

Heb je een “klik”?

Wanneer je besluit om met iemand te gaan samenwerken – of iemand inhuurt – dan is het wel zo prettig als dit van beide kanten goed aanvoelt. Een goede “klik” hebben met iemand is dus erg belangrijk, zeker als je een samenwerking aan wilt gaan voor een langere periode.

Hoe is de communicatie en reactiesnelheid?

Als je een tekstschrijver inschakelt, dan is het natuurlijk wel prettig als de communicatie soepel en vlotjes verloopt. Een goede tekstschrijver kan jou de juiste vragen stellen, zodat deze een goed beeld krijgt over hetgeen hij, in opdracht van jou, moet schrijven. Met goede en duidelijke communicatie zal een opdracht sneller en soepeler afgerond kunnen worden.

Maar naast het feit dat de communicatie soepel moet verlopen, dient ook de reactiesnelheid van een tekstschrijver goed te zijn. Want niets is zo ergerlijk dan moeten wachten op een antwoord of reactie. Het best zou zijn om een reactie terug te ontvangen binnen 24 uur, maar 48 uur is ook zeker nog acceptabel.

Wat is zijn/haar expertise?

Wanneer je een tekstschrijver in de arm neemt, dan kan het wenselijk zijn dat deze al voorkennis heeft van jouw branche. Dit zal namelijk een hoop tijdwinst opleveren, omdat de tekstschrijver een stuk minder tijd kwijt zal zijn om zich te verdiepen in het onderwerp.

Worden deadlines gehaald?

Als je iemand hebt gevonden die voor jou gaat schrijven, dan maak je natuurlijk verschillende afspraken. En één van die afspraken is natuurlijk de zogenaamde deadline van de opdracht. Het halen van deadlines is natuurlijk erg belangrijk, want ook jij hebt een tijdschema in je hoofd. En iedere dag dat het uitloopt kost je gewoon tijd en geld. Wat je nodig hebt is dus een tekstschrijver die goed kan plannen en zijn deadlines haalt.

Wat zijn de ervaringen met een tekstschrijver?

Een eenvoudige manier om te kijken of je met een goede tekstschrijver te maken hebt, is door te kijken naar de ervaringen van anderen. Want als een tekstschrijver goed werk aflevert en dat tevens keurig op tijd doet, dan krijgt deze natuurlijk een positieve beoordeling van voorgaande opdrachtgevers.

Hier op Tekstopdracht.nl vinden we de ervaringen van opdrachtgevers met een bepaalde tekstschrijver erg belangrijk. Daarom vragen wij na het afronden van iedere opdracht om een beoordeling. Dit motiveert een tekstschrijver namelijk om net even extra zijn/haar best te doen. En voor de opdrachtgever is het prettig om te zien hoe andere opdrachtgevers de samenwerking hebben ervaren.

november 22, 2016

Geschreven door: Remon

Remon is content manager en managing director bij Tekstopdracht.nl. Tekstopdracht.nl is het nummer 1 platform van Nederland, waar tekstschrijvers en opdrachtgevers samen komen.

Reactie

  1. Handige tips! Goede briefing van de klant is essentieel. Hierdoor weet je als tekstschrijver direct wat er van je wordt verwacht en is het makkelijker om direct een goede tekst te schrijven die aan de verwachtingen voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Facebook reacties