Tekstschrijver uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of waar dan ook gezocht? Het kan ook op afstand.

tekstschrijver amsterdam

Wanneer we op zoek zijn naar een freelancer, dan zoeken we deze vaak lokaal. Voor veel opdrachten is dat logisch. Want als je een loodgieter nodig hebt, dan is het een beetje vreemd om deze te zoeken in Leeuwarden terwijl je zelf in Amsterdam woont.

Maar voor een freelance tekstschrijver is lokaal zoeken vaak helemaal niet nodig, dus zoekopdrachten als: “tekstschrijver Amsterdam, tekstschrijver Rotterdam of tekstschrijver Utrecht” zijn in principe helemaal niet de juiste zoektermen. Want een tekstschrijver die werkzaam is in Utrecht, kan best een opdracht uitvoeren voor een opdrachtgever in Rotterdam – of zelfs Groningen – zonder dat het extra tijd zal kosten om de opdracht uit te voeren.

Een tekstschrijver kan werken op afstand

We leven in een digitaal tijdperk en dat brengt enorm veel voordelen met zich mee. Zo ben je bijvoorbeeld als internetondernemer in staat om een groter gebied te bedienen – zelfs wereldwijd als je zou willen. Een tekstschrijver kan dankzij het internet heel eenvoudig zijn werkzaamheden op afstand uitvoeren, zodat hij niet meer locatiegebonden is. Een tekst kun je namelijk eenvoudig online bewerken, versturen via bijvoorbeeld e-mail of je gebruikt een platform zoals Dropbox om je teksten te verzenden.

Dat wil dus zeggen dat je als opdrachtgever uit bijvoorbeeld Den Haag, jezelf niet moet beperken tot alleen maar tekstschrijvers uit de regio Den Haag, want mogelijk zit er in Amsterdam een tekstschrijver die veel beter past bij jouw opdracht.

Zoek niet op locatie, maar op specialisme

Omdat een tekstschrijver niet locatiegebonden is en het dus niets uit maakt of deze bij jou om de hoek zit, is het verstandig om op een andere manier de beste tekstschrijver te vinden. Je kan namelijk beter zoeken op een specialisme. Want wanneer je zoekt op iemand die veel weet over hetgeen waarvoor jij een tekst nodig hebt, dan kan het resultaat mogelijk veel beter zijn.

Dus heb je bijvoorbeeld een opdracht over ‘gezonde voeding’, zoek dan niet omdat je in Amsterdam woont op de zoekterm: “tekstschrijver Amsterdam”, maar zoek bijvoorbeeld eens op: “tekstschrijver gezondheid“. Op die manier zul je veel sneller een tekstschrijver vinden die het beste past bij jouw opdracht. En het maakt daarbij niets uit of deze freelance tekstschrijver 100 kilometer verderop woont, want dankzij  het internet is de opdracht prima uit te voeren.

Tekstschrijver Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of waar dan ook. Of toch maar op specialisme zoeken?

Het is natuurlijk aan jou om te bepalen wat je gaat doen, maar zoals je ziet is het niet nodig om een tekstschrijver in te huren uit je eigen regio. Het enige wat je dan doet is jezelf beperken en mogelijk loop je een tekstschrijver mis die helemaal geknipt is voor jouw opdracht, omdat de opdracht helemaal binnen zijn vakgebied valt.

Mocht je op zoek zijn naar een tekstschrijver met een bepaald specialisme, dan kun je uiteraard ook terecht op ons platform. Via de zoekfunctie kun je kijken of er een tekstschrijver is met het door jou gezochte specialisme. Zoek je bijvoorbeeld iemand die kan schrijven over de laatste mode, dan type je als keyword ‘mode‘ in. Op die manier vind je de best passende tekstschrijver.

april 29, 2017

Geschreven door: Remon

Remon is content manager en managing director bij Tekstopdracht.nl. Tekstopdracht.nl is het nummer 1 platform van Nederland, waar tekstschrijvers en opdrachtgevers samen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Facebook reacties