Ik ‘moet’ nog een blog schrijven, maar mijn creatieve geest laat me in de steek… Wat nu?

nadenken tekstschrijver

Ja, je hebt wel eens van die dagen – ik heb er nu last van. Veel aan je hoofd en een hoop zaken die nog geregeld moeten worden. Maar ja, je ‘moet’ je blog nog schrijven voor vandaag. Vol goede moed open je WordPress om te gaan starten met schrijven. Je klikt op ‘nieuw bericht’ en bekijk de onderwerpen die je bedacht had. Maar nadat je een onderwerp gekozen hebt gebeurt er niet heel erg veel meer.

Je creatieve brein slaat geheel op slot en ook 10 minuten staren naar een leeg beeldscherm geeft geen creatieve boost. O jee, heb ik nu een writer’s block, of gewoon een ‘offday’?

Wat het ook is, het gaat vandaag niet opschieten.

Wat ga ik doen om mezelf nieuwe creatieve energie te geven?

Een blog schrijven zit er helaas niet in vandaag. Ik ga me er ook vooral niet te druk om maken, want wat vandaag niet lukt maak ik morgen wel weer dubbel goed. Gewoon weer even het hoofd leeg maken door middel van een kleine reset, dat werkt vaak het beste.

Het woordje ‘moeten’ schrappen we ook meteen. Dat geeft je alleen maar druk. En mijn ervaring is dat je dan zo geforceerd te werk gaat, waardoor je niet het beste er uit kunt halen.

Voor nu laat ik het schrijven van een blog dus even voor wat het is en ga eerste even wat taken doen waarbij een creatieve geest wat minder noodzakelijk is. Dan is dat ook alvast maar gedaan. Daarna is het even tijd voor ontspanning en ga ik mijn geest kietelen door rustig wat artikelen te lezen.

Meestal geeft dit weer nieuwe creatieve energie, waardoor het schrijven van een blog ook weer makkelijker gaat. Rond een uur of vier is het tijd om mijn kinderen te halen en aangezien het redelijk weer is zullen we nog even van de frisse buitenlucht gaan genieten. Verse zuurstof doet het altijd goed en het geeft je brein energie. Waarschijnlijk ben ik daarna weer voldoende opgeladen, zodat ik de onderwerpen verder kan uitwerken.

Nou ja, al met al toch nog een mini-blogje getypt van zo’n 500 woorden.

Ondanks het feit dan mijn creatieve geest me even in de steek heeft gelaten, is het mij toch nog gelukt om een mini-blogje te typen over het feit dat je jezelf vooral niet te druk moet maken, wanneer het je even niet lukt om je blog te schrijven.

Als zoiets gebeurt, dan leg je gewoon even het werk neer en ga je even aan de slag met andere zaken, waarbij je minder gebruik hoeft te maken van je creativiteit. Zorg er ook voor dat je even gaat ontspannen of sporten. Door totaal iets anders te doen krijg je – ik tenminste wel – weer sneller ideeën en creativiteit, dan wanneer je maar achter je beeldscherm blijft zitten piekeren over het feit dat je een blog ‘moet’ schrijven.

Goed, dit is waarschijnlijk niet het leukste en beste blog ooit wat je gelezen hebt. Maar ik hoop dat je iets kunt met de tips en mogelijk werkt het ook voor jou als je even een offday hebt.

 

juni 8, 2017

Geschreven door: Remon

Remon is content manager en managing director bij Tekstopdracht.nl. Tekstopdracht.nl is het nummer 1 platform van Nederland, waar tekstschrijvers en opdrachtgevers samen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Facebook reacties