Interview met onze partner Kingwebmarketing.nl (Robin King)

Wie is Robin King?

robin profielGeboren op 1 december 88, het succesjaar dat Nederland de enige EK titel wist te behalen.
Een rasondernemer die begon met het branden van cd’tjes in groep 8,  voor ieder cd’tje een goede cover printte, en deze vervolgens verkocht op het schoolplein. Als ik wakker word denk ik aan vandaag en wil ik alles uit de dag trekken, je hebt maar 1 leven en je bent  aan jezelf verplicht om alles er uit te halen wat er in zit. Ik ben al vanaf mijn 13de bezig met online marketing, nu dus inmiddels al 14-15 jaar. Mijn specialisme is projectbeheer en social media marketing.

Zou je iets meer kunnen vertellen over jouw bedrijf Kingwebmarketing.nl?

Logo_King_WebsiteKing bestaat nu zo’n 2,5 jaar en we zijn begonnen als full service online marketing bureau. In het begin pakte we alles aan. Tegenwoordig zijn we steeds meer gaan professionaliseren en specialiseren. We houden ons nu voornamelijk bezig met de ietwat grotere klant (in omzet) en de kant van de e-commerce. Voornamelijk de vindbaarheid en het vergroten van de online sales. Met daarachter het juiste design en de juiste website. (nog steeds full service maar toch specifieker)

 

Wat onderscheidt jullie van andere bureaus?

Voornamelijk dat we echt ons zelf zijn, ik hamer hier ook enorm op. Ik weet dat meer bedrijven met deze USP’s rondlopen maar voor mijn gevoel is dit toch echt ons kenmerk. Waar ik dan echt op doel is dat wanneer we in gesprek zijn met klanten,  we ook even vragen hoe hun weekend was. En dat we ook proberen te onthouden wanneer ze bijvoorbeeld terug zijn gekomen van een vakantie of zakenreis. Verder zien we klanten als zakelijke vrienden, daarvoor doe je ook een stapje meer.

Verder heb ik zelf een webshop en zit ik dus ook in de praktijk en niet in de stoel van de marketeer.

Op welk succes ben je het meest trots?

Een van de dingen waar ik het meest trots op ben is een opdracht geweest,  waarbij we een aantal grote Magento-projeten succesvol en binnen de deadline hebben opgeleverd. En ook ben ik trots op de vele bedrijven die we in de top 5 – met concurrerende zoekwoorden – hebben gekregen door volledig en dedicated te werk te gaan.

Hoe zetten jullie contentmarketing in?

Voornamelijk zetten we contentmarketing in op onze blog en social media.

Wat vind jij belangrijk als je werkt met freelance tekstschrijvers?

Ik vind het belangrijk dat een tekstschrijver research doet over het onderwerp en mij de juiste vragen stelt, zodat de tekstschrijver een goed en pakkend verhaal kan schrijven.

Heb je nog een gouden tip?

Denk heel goed na over de doelgroep die jouw teksten zal gaan lezen en zorg ervoor dat deze daar happy van wordt.

Hier vind je de website van Kingwebmarketing.

augustus 29, 2016

Geschreven door: Remon

Remon is content manager en managing director bij Tekstopdracht.nl. Tekstopdracht.nl is het nummer 1 platform van Nederland, waar tekstschrijvers en opdrachtgevers samen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Facebook reacties