Geen inspiratie om nieuwe content te schrijven voor je blog (writersblock)? Deze 5 tips geven je inspiratie een boost.

Zelfs de beste en meest geïnspireerde schrijver heeft het wel eens, een writersblock. Je merkt dat je totaal geen inspiratie meer hebt, waardoor je niet eens één zin meer kunt schrijven, of zelfs niet eens meer een onderwerp kan verzinnen om over te schrijven. Voor een schrijver voelt dit natuurlijk hetzelfde als een voetballer die geen doelpunt meer kan scoren, heel erg frustrerend.

Maar geen nood, want je komt echt wel weer over een writersblock heen. En om je hier extra bij te helpen, heb ik 5 handige tips samengesteld, waardoor je weer sneller inspiratie hebt en dus weer snel te gekke teksten kunt gaan schrijven.

Vraag het je lezers

Wanneer je echt totaal geen inspiratie meer hebt om te schrijven, dan zou je altijd nog een beroep kunnen doen op de bezoekers van je website. Je kan hen altijd vragen over welke onderwerpen zij graag meer zouden willen weten. Of je vraagt met welke problemen zij zitten binnen jouw niche. Op die manier kun je dus vrij eenvoudig onderwerpen vinden waarover je kunt gaan schrijven.

Volg de laatste trends

In vrijwel iedere markt zijn er nieuwe ontwikkelingen. En nieuwe ontwikkelingen geven je automatisch nieuwe ideeën om over te schrijven. Houd daarom altijd de laatste trends en ontwikkelingen binnen jouw markt in de gaten. Op die kun je een writersblock beter voorkomen.

Lees artikelen bij je concurrenten

Een andere manier om aan nieuwe inspiratie te komen, is door simpelweg te kijken welke onderwerpen jouw concurrenten behandelen. Op die manier zul je zeker een onderwerp tegenkomen wat jij nog niet hebt behandeld.

Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat je deze artikelen zo goed als kopieert en dus alleen herschrijft. Nee, je gaat over dit onderwerp een compleet eigen artikel schrijven met jouw eigen inzichten en ideeën er in verwerkt.

Doe even helemaal niks

Kun je nou echt helemaal nergens meer inspiratie uit halen en krijg je echt geen letter meer op papier – of op je beeldscherm ? Probeer dan eens één of twee dagen echt helemaal niks te doen en ga eens lekker ontspannen. Het kan enorm helpen om je gedachtes even op iets anders te zetten dan schrijven. Ga bijvoorbeeld eens lekker wandelen op het strand, of trakteer jezelf op een dag relaxen in een wellness resort. Een frisse geest geeft je weer energie en waarschijnlijk ook weer motivatie om te gaan schrijven.

Google is je beste vriend

Dit is een voorbeeld met suggesties.

Dit is een voorbeeld met suggesties.

Als je even geen idee hebt waar je nog over zou kunnen schrijven, dan kun je altijd nog de website van Google raadplegen. Het is namelijk zo dat wanneer je zoekt op een bepaald keyword, Google automatisch onderaan de pagina verschillende suggesties geeft op dit keyword.

Ben je bijvoorbeeld een healthblogger en geef je het keyword “afvallen” op, dan zie je helemaal onderaan een lijst met handige suggesties staan. Deze suggesties kunnen je ideeën geven om over te schrijven.

oktober 17, 2016

Geschreven door: Remon

Remon is content manager en managing director bij Tekstopdracht.nl. Tekstopdracht.nl is het nummer 1 platform van Nederland, waar tekstschrijvers en opdrachtgevers samen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Facebook reacties