f.a.q.

 • koper
 • Verkoper
Alles uitschuiven | Alles inklappen
 • 1. Wat moet ik betalen per opdracht?
   

  Je betaalt als koper de prijs die wordt aangegeven op de dienstpagina, houd er wel rekening mee dat hier nog BTW bij komt en dat er €0,50 per transactie wordt berekend (dit wordt tevens vermeld op iedere dienstpagina).

 • 2. Als een verkoper de dienst niet levert, ben ik mijn geld dan kwijt?
   

  Nee. Het is zo dat wij voor de veiligheid van onze afnemers het geld vasthouden, totdat de verkoper de opdracht heeft afgeleverd en jij deze als koper gemarkeerd hebt als "geleverd".

  Levert een verkoper niet, dan zetten wij het betaalde bedrag terug in je balans zodat je een andere dienst kan afnemen.

 • 3. Ik ben het niet eens met het afgeleverde werk. Wat nu?
   

  Probeer er eerst uit te komen met de verkoper, en vraag om een "modificatie" via je dashboard.

  Mocht je er niet uitkomen met de verkoper, dan kun je aan de supportafdeling van Tekstopdracht.nl vragen of zij hier in willen bemiddelen. Er wordt dan o.a. gekeken of de kwaliteit van de opdracht in lijn staat met wat er is beloofd.

 • 4. Wat is houdt de button "Offerte aanvragen? Klik hier" in?
   

  Als een dienst niet helemaal is wat je zoekt omdat je een afwijkende opdracht hebt, dan kun je via deze button een offerte aanvragen voor jouw opdracht (klik hiervoor op de button "Offerte aanvragen? Klik hier" op de dienstpagina). Hierin kun je vervolgens exact aangeven wat de opdracht is en wat je verwacht. De verkoper krijgt vervolgens een bericht en kan hier op reageren door je een aanbod te doen.

  Dit aanbod kun je vervolgens accepteren of afwijzen. Wanneer je het aanbod accepteert, kan de opdracht direct starten.

 • 5. Betaal ik een verkoper direct?
   

  Nee, alle betalingen verlopen veilig via ons platform. Dit is om kopers veilig te stellen voor het verliezen van geld. Wij houden elke betaling namelijk vast, totdat een opdracht is afgeleverd. Wordt er dus niet geleverd, dan is de koper zijn geld niet kwijt en ontvangt dit terug in zijn account.

 • 1. Hoe word ik uitbetaald?
   

  Je kan worden uitbetaald door middel van een bankoverschrijving (geldt alleen als je een Nederlandse bank hebt), of een PayPal betaling. Je gegevens kun je invullen via je profielpagina.

  Houd hierbij wel rekening met het feit dat PayPal een fee rekent op een transactie.

 • 2. Moet ik betalen om mijn diensten aan te bieden?
   

  Nee, jezelf registreren en je diensten aanbieden is volledig gratis.

  Wel rekenen we een commissiepercentage over iedere opdracht die je via ons platform aangeleverd krijgt. de hoogte van deze commissie is afhankelijk van je level en het bedrag waarvoor de opdracht wordt verkocht. (meer over de percentages van de commissies vind je hier)

 • 3. Ik sta niet als bedrijf geregistreerd. Kan ik me dan wel aanmelden als tekstschrijver?
   

  Ja, dat kan gewoon. Ook zonder KVK-inschrijving kun je je gewoon aanmelden. Het enige verschil is dat we je bij een uitbetaling een kredietfactuur sturen zonder BTW (dit mogen we namelijk van de belasting niet doen aan particulieren)

 • 4. Wat is de button "Offerte aanvragen? Klik hier"?
   

  Wanneer een koper graag je dienst af wil nemen, maar wel met wat kleine aanpassingen (denk aan iets meer tekst of een andere prijs), dan kan deze een offerte aanvraag doen via de button "Offerte aanvragen? Klik hier".

  Als de koper een aanvraag doet kun je deze vervolgens een passend bod doen.

 • 5. Hoe zit het met de administratieve rompslomp?
   

  Heel kort, die is er niet.

  Wij zorgen er namelijk voor dat alles netjes gefactureerd wordt en verzonden richting de opdrachtgever. En tevens ontvang je bij iedere bestelling, die je voltooid hebt, netjes een factuur waarin je verdiensten staan en waarin de BTW verwerkt is. Ook nemen wij de marketing voor onze rekening en zullen wij er voor zorgen dat opdrachtgevers jou kunnen vinden via ons platform. Jij hoeft je dus alleen maar bezig te houden met het schrijven van teksten.

 • 6. Welke prijs moet ik vragen voor mijn dienst?
   

  Ga voor jezelf na wat je uurloon is. Als je weet hoelang je met een opdracht bezig bent, dan kun je ook berekenen wat het bedrag is voor jouw dienst.

  Dus stel, je uurloon is €25. En over 1 opdracht doe je ongeveer 30 minuten, dan is het bedrag wat je vraagt €12,50. Geef altijd jouw NETTO prijs op (dus reken de BTW niet mee. De BTW voegen wij later toe aan iedere opdracht).