Wel bloggen, maar geen zin om te typen? Dicteer je blogs met de WordPress app.

wordpress app inspreken

Je hebt het besluit genomen. Je hebt je volledig richten op contentmarketing en hebt het starten van een blog meegenomen in jouw contentstrategie. Vol goede moet zet je een een blog online wat draait op WordPress. Je laat het één en ander nog wat aanpassen, zodat het perfect bij jouw huisstijl past.

En daar ga je dan. Je logt in op jouw dashboard en klikt op de button “nieuw bericht”. Je had je eerste onderwerp al helemaal uitgedachte en je typt alvast die geweldige titel in die je bedacht had. Maar dan stopt het…

Je hebt eigenlijk al genoeg van ‘al dat getyp’. Je wilt wel bloggen, maar je hebt er gewoon een beetje een hekel aan om dat te doen via je toetsenbord.

“Is er dan echt geen andere manier voor? een manier waarbij ik mijn vingers niet blauw hoef te tikken?”

Ja, die is er zeker. Je kunt bloggen op een manier waarbij je – bijna – geen gebruik hoeft te maken van een toetsenbord. En die manier ga ik je hier uitleggen.

Nog even kort waarom je zou moeten bloggen

Bloggen is natuurlijk leuk, maar er moet wel een doel achter zitten. Er is geen één bedrijf wat ‘puur voor de lol’ een blog bijhoudt. Het is namelijk zo dat het hebben van een blog een perfect middel is, wat je kunt gebruiken in jouw marketingstrategie. Zeker aangezien er is aangetoond dat het je als bedrijf minder kost, maar wel meer oplevert. Wel op de lange termijn, want resultaat heb je niet direct van een blog.

Enkele voordelen van een blog:

Hoe werkt de WordPress app?

Bloggen is zoals je ziet een geweldige manier om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Maar ja, dan moet je wel willen bloggen. Als je last hebt van een ‘toetsenbordallergie’, dan wordt het lastig.

Je kunt in dat geval 2 dingen doen.

 1. Je huurt een freelance tekstschrijver in. Dan kan natuurlijk een prima manier zijn om aan goede artikelen van goede kwaliteit te komen. Op ons platform vind je genoeg tekstschrijvers die jou hierbij kunnen helpen.
 2. Je download de gratis ‘WordPress app’ in de app store van Apple of Google. Met behulp van deze app kun je namelijk eenvoudig bloggen zonder toetsenbord.

“Okay, ik heb de WordPress app gedownload. En Nu?”

Als je de app van WordPress eenmaal hebt gedownload, kun je inloggen met elke WordPress website die jij beheert. Je vult simpelweg het webadres in van jouw website, vult de inloggegevens in en je kunt aan de slag.

Als je eenmaal bent ingelogd, dan kun je aan de slag gaan met het schrijven – of beter gezegd dicteren – van jouw nieuwe blogbericht. Dat doe je door te klikken op ‘blogberichten’, waarna je vervolgens voor het aanmaken van een nieuw blogbericht klikt op het oranje icoontje rechtsonder.

Als je nu gaat beginnen met het schrijven van je bericht en het toetsenbord verschijnt op je scherm, klik je vervolgens op het microfoon icoontje en voilà, je kunt vervolgens je bericht inspreken in plaats van te typen.

Nu kan het zijn dat je het icoontje van de microfoon niet ziet op jouw toetsenbord. Wat je dan even moet doen is klikken op het tandwiel-icoontje en deze ingedrukt houden. Dan zal het microfoontje oppoppen in je scherm en kun je het aanklikken.

dicteren met wordpress app

Voordelen van dicteren via de WordPress app

 • Makkelijke oplossing als je niet van typen houdt
 • Werkt – meestal – sneller dan typen.
 • Als je ineens een idee krijgt, kun je snel een eerste opzet maken

Nadelen van dicteren via de WordPress app

 • Je zal je tekst beter moeten nalopen op foutjes
 • Als er teveel lawaai is wordt het lastig om te dicteren
 • Kopteksten, opsommingstekens en leestekens zul je later alsnog handmatig moeten toevoegen

Wat ga jij doen?

Het dicteren heeft zeker wat voor- en nadelen. Het is dus aan jou wat je fijner vindt werken. Ga je toch liever voor het uitwerken van een tekst middels een toetsenbord, of kies je voor het dicteren met de WordPress app? Ook een combinatie van beiden is mogelijk natuurlijk.

Stel je bent onderweg en je krijgt ineens een geweldig idee voor een nieuw blogbericht. Dan kan het handig zijn om even met behulp van de app snel een begin te dicteren. Achteraf kun je het dan uitwerken achter de laptop of desktop.

wat je ook doet, het is zeker de moeite waard om even te kijken naar deze app.

 

(geraadpleegde bron: Letterzaken.nl)

mei 27, 2017

Geschreven door: Remon

Remon is content manager en managing director bij Tekstopdracht.nl. Tekstopdracht.nl is het nummer 1 platform van Nederland, waar tekstschrijvers en opdrachtgevers samen komen.

Reactie

 1. Dennis schreef:

  Hoi Remon,

  Leuke uitleg! Zeker een handige manier om te typen zonder te typen.
  Een andere mogelijkheid is om de Dragon spraakherkenning op je pc te installeren en dan met volledige tekstcontrole – en ook de mogelijkheid om nieuwe woorden aan de spraakherkenning te leren – je teksten te dicteren. Makkelijker ook omdat je dan niet op een klein scherm van je telefoon hoeft te werken. En je kunt ook al je andere teksten maken met de Dragon spraakherkenning.

  Er is ook een proef-versie van dus als je het eens wil proberen …

  Groet!
  dennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Facebook reacties