Beginnend tekstschrijver? 5 Tips om aan klanten te komen.

nieuwe klanten freelancer

Spannend, je hebt eindelijk het besluit genomen. Je gaat jezelf aanbieden als freelance tekstschrijver of als freelance vertaler en daarom hebt je jezelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De zekerheid van een vaste baan heb je opgezegd omdat je toch liever ondernemer bent en ‘je eigen ding doet’.

En daar sta je dan ineens als ondernemer, zonder zekerheid van een vast maandelijks inkomen. Je zal dus aan de slag moeten om jezelf zo snel mogelijk op de kaart te zetten om vervolgens een leuke klantenkring op bouwen. Maar hoe ga je dat aanpakken? Welke middelen kun je gebruiken om gezien te worden door jouw klanten?

In dit artikel wil ik 5 manieren met je delen, die jij als freelancer kan gebruiken als marketingkanaal. Zo vergroot je jouw zichtbaarheid en kun je meer klanten bereiken.

1# Je eigen website, inclusief een blog

Het eerste wat je moet hebben als ondernemer is natuurlijk een website. Nu is het hebben van een website geen doel op zich natuurlijk, maar je kan je website wel gebruiken als marketingkanaal. Op jouw website kun je jezelf presenteren en heb je de mogelijkheid om te laten zien welke diensten jij aanbiedt.

Als je aan deze website vervolgens ook nog een blog koppelt, waarop je goede informatieve teksten plaatst en waarop je meer van jezelf laat zien, dan ben je helemaal goed bezig. Zo kunnen ondernemers wat meer zien van jouw stijl en zullen ze sneller geneigd zijn contact met je op te nemen omdat ze het idee hebben dat ze je al wat beter ‘kennen’.

Daarnaast is een blog heel erg geschikt om beter gevonden te worden in de zoekresultaten van Google. Plaats daarom ook zeker geregeld goede SEO-teksten op je blog, met daarin de zoektermen waarop jij gevonden zou willen worden met jouw website.

2# LinkedIn om connecties te maken met opdrachtgevers

LinkedIn is natuurlijk het nummer 1 zakelijke netwerk. als je op zoek bent naar mogelijke opdrachtgevers, dan is de kans groot dat je er hier een aantal kan vinden.

Probeer connecties te maken met interessante mensen en meld je aan voor bepaalde groepen die gericht zijn op jouw branche. Een simpele zoekopdracht kan je al een hoop interessante resultaten geven waarmee je verder kunt.

3# Fora voor ondernemers en freelancers

Na de komst van Social Media zijn de meeste fora een beetje leeggelopen en sommige zijn zelfs stilletjes doodgebloed. Maar nog steeds zijn er een aantal fora waar je nog prima terecht kunt om als freelancer aan klanten te komen.

De volgende 3 fora zijn interessant voor freelancers:

Higher Level en Lancelots zijn twee fora voor wat exclusievere klanten en mensen waarmee je kunt netwerken. Sitedeals kan ook prima, maar houd er daar wel rekening mee dat er ook veel ‘cowboys’ actief zijn die heel veel verwachten voor weinig geld.

4# Adverteren via Social Media of Google Adwords

Als je bereid bent om wat geld te investeren in jouw naamsbekendheid, dan zou je er voor kunnen kiezen om te adverteren via Google Adwords en Social Media. Op deze manier kun je er direct voor zorgen dat je door jouw doelgroep gezien gaat worden.

Let er wel op dat je een zo hoog mogelijk rendement haalt uit de campagnes die je gaat draaien, want je kan anders vrij snel door je budget heen zijn. Nu zal het niet altijd lukken om een campagne direct winstgevend te maken, maar wanneer je er vaste klanten aan overhoudt, dan is het rendement van de campagne uiteindelijk toch goed te noemen.

5# Gebruik freelance websites zoals Tekstopdracht.nl

Als je jezelf als freelance tekstschrijver of freelance vertaler inschrijft bij een platform zoals Tekstopdracht.nl, dan weet je dat daar potentiële klanten op af komen die jij jouw diensten kunt aanbieden.

Zo kun je jezelf extra in de spotlight zetten door middel van een sterke profielpagina aan te maken, zodat opdrachtgevers direct zien wat je doet en wie je bent. Daarnaast heb je de vrijheid om zelf te bepalen welk soort diensten je aanbiedt en tegen welk tarief. Op deze manier kan het platform Tekstopdracht.nl een mooi extra marketingkanaal zijn voor jou als freelance tekstschrijver.

Wil je meer weten over ons platform? Kijk dan even op onze ‘Hoe werkt Tekstopdracht‘ pagina.

Nu aan de slag en zet jezelf op de kaart.

Je hebt nu een aantal tips en handvatten gekregen waarmee je aan de slag kunt gaan om nieuwe klanten te werven. Natuurlijk is het belangrijk dat je als ondernemer je vaardigheden moet blijven verbeteren, ook als het gaat om marketing en jezelf verkopen. Probeer creatief te blijven en te zoeken naar manieren waarmee je nieuwe klanten kunt bereiken.

In het begin zal het lastig zijn. Maar naar mate je langer bezig bent en meer en meer vaste klanten krijgt, zul je merken dat je zelfs klanten moet zeggen dat ze even moeten wachten omdat je agenda vol zit.

mei 21, 2017

Geschreven door: Remon

Remon is content manager en managing director bij Tekstopdracht.nl. Tekstopdracht.nl is het nummer 1 platform van Nederland, waar tekstschrijvers en opdrachtgevers samen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Facebook reacties